Porvoon Taideyhdistys
Porvoon Taideyhdistys – Konstföreningen i Borgå on perustettu vuonna 1966 taiteiden ja niiden harrastuksen edistämiseksi Porvoon seudulla. Kaksikieliseen, kaikille kiinnostuneille avoimeen yhdistykseen kuuluu noin 550 jäsentä.

Yhdistyksen keskeisin toimintakenttä on koko sen historian ajan ollut kuvataide. Yhdistyksen taiteilijoita on mukana toimikunnassa, joka päättää Taidehallin ja Kappalaisentalon näyttelyvalinnoista.
Taideyhdistys ylläpitää Porvoon Taidelainaamo Konstaa. Lainaamon kävijä- ja lainausmäärää pyritään jatkuvasti kasvattamaan ja sitä kautta tuomaan laadukasta kuvataidetta kaikkien seudun asukkaiden ulottuville. Lainaamo on on avattu uudelleen 5.5.2012 ja on tällähetkellä yleisön käytössä.

Taideyhdistys toimii myös aktiivisesti yhteistyössä seudun muiden kulttuuriyhdistysten kanssa. Vuosien varrella on järjestetty kirjallisuusmatineoita ja ohjelmallisia kulttuuritilaisuuksia. Lisäksi yhdistys pyrkii kannustamaan kulttuurikentän toimijoita Vuoden kulttuuriteko -palkinnolla.

Yhteydenotot: porvoontaideyhdistys@gmail.com

Lue yhdistyksen vuonna 2006 ilmestynyt